30.11.2023 Nikoli nisi…..

Nikoli nisi prepričan, da si ….

V mesecu septembru je lovski gost oddal strel na jelena.

V zadnjem mesecu, pa je bil širšem območju oddanega strela večkrat viden jelen, s poškodovano nogo. V preteklih dnevih pa je svoje gibanje še bolj omejil in tako ….

Omenjeni dogodek še bolj opozarja, da je včasih misel ali trditev »zgrešil sem«, lahko daleč od dejanskega stanja.

Tudi izpolnitev vseh predpisanih zahtev, po oddanem strelu, nam ne zagotavlja, da bi bili 100% prepričani v trditev, da smo zgrešili.

Kdor strelja, pač tudi zgreši  (ali kot  v navedenem primeru zastreli). Od nas samih ( in predvsem naše vesti), pa je odvisno naše ravnanje po oddanem strelu.

V naveden primeru smo izvedli dve kontroli na strela ,  z dvema različnima vodnikoma krvosledcev. Pri obeh kontrolah na strela ni bilo najdenih nobenih indicij, da bi oddani strel našel svoj cilj. Storil smo vse, kar je bilo po oddanem strelu potrebno storiti. Ampak vendar, grenak priokus ostaja.

Kaj pa če bi…..  .

Veliko bolj pa je zaskrbljujoč  različen odnos  lovcev po oddanem strelu na ne trofejno divjad, ko le-ta ni obležala v ognju.

Preveč različnih izgovorov, da smo zgrešili, samo zato, da prepričamo sami sebe o zgrešenem strelu  in zaključimo naš »neljubi« dogodek.

 Kaj pa na to poreče morebitno zastreljena divjad?

Scroll to Top