08-09-2023 Nova spletna stran LD Podbrdo

Obiskovalci spletne strani LD Podbrdo ste verjetno opazili, da je pričela delovati naša spletna stran v novi obliki.

Marsikaj je, (bo) spremenjeno, vendar osnova ostaja enaka. Potrebno pa je objasniti nekatere menije.

Kot prvo naj povem, da se je močno spremenil meni znani vnos podatkov. Spletna stran ima na mojo  željo za sedaj dve obliki vnosa podatkov. Vnosa podatkov s pomočjo programa (orodja) elementor, na podlagi katerega je spletna zasnovana, ne obvladam. Moje računalniško znanje se konča nekje pri 5-em  razredu osnovne šole  (ali pa še prej). Vse kar je več, je  trenutno zame še tuje. Program pa dopušča ogromno možnosti in ko jih bom (ali pa kdo drug) s časoma postopno obvladoval, bo rasla tudi naša spletna stran. Zato, ali prav zato bo večina vam znanih menijev nekaj časa »počivala«, oziroma se ne bo nadgrajevala z vnosom novih podatkov.

Zaradi tega mojega neznanja sem ob nastajanju nove spletne strani, zaprosil še za (meni veliko bolj prijazen) drug način vnosa podatkov. Ta način je veliko lažje učljiv, saj se v osnovi ne razlikuje veliko od načina vnosa na stari spletni strani. Ima pa to pomanjkljivost da ne dopušča veliko manevrskega prostora, za oblikovanje in nadgradnjo.

Vendar spletna stran je oblikovana z orodjem elementor, ( cilj je v roku enega leta uporabljati samo ta način vnosa) zato bom do nadaljnjega upravljal samo z meni-ji LD skozi čas, lovski odzivnik,  evidence gospodarja ter zapisniki.

Kar je drugega vidno na spletni strani se do nadaljnjega ne bo nadgrajevalo oziroma spreminjalo.

Ponudnik spletne strani je tako v osnovi prenesel iz stare spletne strani vse foto galerije in vse objavljene zapise LD skozi čas. To so pač zgodbe, za katere ne želim, da utonejo v pozabo. Seveda je prenesel tudi nekaj osnovnih menijev, ampak to je to. Ampak zame je največja sprememba vidnost objav LD skozi čas, saj se na osnovnem meniju vidijo tudi moje objave, za katere se je potrebno predhodno prijaviti.

S časoma (ko bom svoje znanje urejanja vsaj upam nadgradil) bom vnesel vse stare zapisnike, nove akte in času primerno spremenil oziroma uredil tudi druge podstrani. Ampak pustimo času čas.

Rad pa bi izpostavil nov meni  v nastajanju V trajen spomin. V tem meniju želim na enak način predstaviti vse člane, kateri so bili nekoč del nas.  Zdi se mi prav, da se na takšen način vsaj delno ohrani spomin na naše preminule člane, ne glede na doprinos za delovanje LD.

Moram poudariti tudi na moje večkrat izraženo željo dostave  vaših slik ovekovečenih dogodkov v LD Podbrdo. Edini pogoj je, da so slike kulturne, saj do nadaljnjega ne bom nadgrajeval foto galerij. S časoma pa bom pričel objavljati tudi video zapise.

Moram tudi poudariti, da je naša spletna stran sedaj zasnovana tako, da je v osnovi prilagojena pametnim telefonom. Obstaja tudi možnost vstopa naše strani na Facebook, toda dokler bom jaz urednik te možnosti ne bom koristil. Zame osebno je nesprejemljivo dopuščanje možnosti komentarjev.

In na koncu želim ponovno izpostaviti osnovni problem gradnje in nadgradnje vsakega menija oziroma naše spletne strani. Enostavno potrebujem gradivo. Ali kulturne slike, ali zapise, ali predloge in še kaj bi se našlo

Če tega ne bo, potem bo vse padlo na moje poglede na dogodke in delovanje LD Podbrdo.

Namesto, da bi ustvarjal zapise v smislu  predstavljanja izključno delovanja LD v imenu LD, ustvarjam množico zapisov, kateri izražajo moje poglede na dogodke, kateri pa se lahko zelo razlikujejo od želja in hotenj večine ali dela članov LD Podbrdo.

Za vse večne nergače in kritike pa še nekaj

Spletno stran urejam že od samega začetka. Poleg spletne strani sem večinoma opravljal tudi funkcijo gospodarja ter izvrševal vsa predvidena dela. Če bi vodil evidenco ur, potem….

Ampak tako sem želel in to sem izvajal. Večkrat (prevečkrat) pa sem se vprašal, ali lastno spletno stran sploh potrebujemo?

Urednik spletne strani Smrekar Srečko

Scroll to Top