Počasi a vztrajno, ugašajo še zadnji sončni zahodi v iztekajočem se letu. Sončni zahodi, kateri so zaključevali dneve, ko je lovska strast bila močnejša od vsega, kar nam današnji vrtinci življenja lahko nudijo. Stiski rok lovskih tovarišev,  nekaj časa ne bodo več tako pogosti, zato pa bo spomin nanje v dolgih hladnih nočeh veliko močnejši.

V LD Podbrdo že nekaj let zaporedoma z tradicionalnim skupnim lovom  v  Rutu zaključujemo aktivnejše lovsko udejstvovanje v obliki druženja med člani LD ter našimi povabljenimi  lovskimi prijatelji iz drugih LD, kjer pa tudi lovina ni nepomembna..

Za letošnje leto je značilno,  da smo izvedli večje število skupinskih lovov, kot je bilo v navadi v preteklosti. Vseh sedem sektorjev , na katere smo zaradi lažjega obveščanja predvsem pa lažje organizacije del v lovišču razdeljeni, je povabilo ostale člane LD medse. Nekateri so bili pri tem spretnejši, nekateri srečnejši,  nekaterim druženjem Diana ni bila naklonjena, nekaterim pa . Tako pač na lovu je.

Zadnji skupni lov v Rutu pa nam je ponovno pokazal, kako nepredvidljiva je divjad. Tako v raznolikosti, kot v številu in nepredvidljivem instinktu v nenehnem boju za preživetje.

Ob zaključku letošnjega lovskega leta lahko dodamo samo še že nič kolikokrat izraženo misel;

Lovcu za nekaj sreče ni potrebno, da mah zakrvavi!