Ponovno je nastopil čas, ko se narava odeva v zlato rumeno pregrinjalo, po vršacih se že zaznavajo prve bele kape, po dolinah pa se prično pojavljati jutranje meglice.

V tem času  se tudi v lovskih srcih povečuje utrip in nemir.

V veselem pričakovanju je nastopil  čas, ko člani LD Podbrdo povabimo medse svoje lovske prijatelje iz sosednih LD in daljne okolice, še posebno pa smo veseli, ker nas počastijo s svojim obiskom naši pobratimi iz LD Rižana.

In takšen tradicionalni lov je letos naša LD organizirala nad vasjo Stržišče v objemu Črne prsti in Matajurskega vrha.

Srca 100-tim udeležencem letošnjega lova so prvič vzdrgetala že pred začetkom pesmi goničev, saj so posamezni streli že nakazovali, da bo dan nekaj posebnega.

In res je bilo tako.

Vztrajni gonjači, goniči in predvsem prizadevni člani sektorja Stržišča, kateri so tokrat bili naši gostitelji, so s svojim znanjem organizacije lova in predvsem poznavanjem lovišča,  pustili na ostalih udeležencih lova močan pečat.

Ob podpori tokrat  tudi boginje Diane, katera se je tokrat pokazala v vsem svojem sijaju, bo letošnji lov Stržišče 2011 ostal večini udeležencem v  trajnem prijetnem spominu.

Še posebno pa se bo letošnji lov  vtisnil v spomin našemu pobratimu članu LD Rižana, saj ga je Diana še posebno (za naše razmere), za ves pretekli, sedanji in bodoči vložen trud, bogato  nagradila.

Kmalu se bo nekje drugje ponovno oglasila pesem goničev  in naša srca bodo ponovno vznemirjena zaradi veselega pričakovanja ali naših lovskih prijateljev ali naših lovskih doživetij !

Zato ali prav zato - do naslednjega snidenja!!